Clicky

De Olympische Spelen in Londen

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nooit zoveel met de Olympische Spelen heb gehad.. totdat ik vorige week een bezoek bracht aan de Olympische Spelen in Londen en super impressed was! Ik vind het dus de hoogste tijd om een post te wijden aan de Olympische Spelen. Een korte inleiding over de oorsprong van de Spelen, een verslag van mijn dagje in het Olympische Park en ik sluit af met een aantal mani’s met Olympisch thema die leuk zijn om zondag tijdens de ceremonie te dragen.

Olympische Spelen naakt

Even geschikt voor alle leeftijden gemaakt ;)

De geschiedenis van de Olympische Spelen

In 776 BC werden de eerste Spelen gehouden door de Grieken, ja dat volk met die mooie mannen..rawr. Althans, dat wil de film Troy met Brad Pitt ons graag laten geloven. Deze Spelen werden opgedragen aan de oppermachtige god Zeus, die meneer die graag als hobby met bliksemschichten gooide. Oh en nog een héél saillant detail.. Tijdens deze eerst spelen was het enige onderdeel een sprint. Nou denk je misschien, wat is daar nou spannend aan? Nou, de deelnemers deden die sprint NAAKT. Ya really, IN.THE.NUDE. Vraag me niet waarom maar misschien waren ze zo aerodynamischer.

Grappig: het woord ‘gymnastiek’ komt van het Griekse woord ‘gymnos’ wat ‘naakt’ of ‘schaars gekleed’ betekent.

Net zoals nu werden de Spelen om de vier jaar gehouden en in de loop van de jaren kwamen er steeds meer andere sporten bij zoals worstelen en paardensporten. Of ze die ook naakt deden weet ik niet. Het winnen van een wedstrijd was zeer lucratief want je mocht met rijke vrouwen trouwen, kreeg gratis maaltijden en werd uitgenodigd voor de beste feesten. Deze Griekse spelen waren de inspiratiebron voor de eerste Olympische Spelen zoals wij die nu kennen en die hun oorsprong vonden in het jaar 1896 in Athene. Tegenwoordig overigens wel met sportkleding aan :)

Het Olympisch park in Londen

Zoals ik in mijn vlog al vertelde had ik een reisje gewonnen naar Londen. Tijdens mijn weekendje daar hebben we ook een bezoekje gebracht aan het Olympisch Park (thanks to a friend!) en de gebouwen daar waren echt impressive! En je kan je er vast niets bij voorstellen maar het park was ook echt immens groot. Er gingen zelfs van die soort van golfcaddy’s heen en weer voor de mensen die geen lange afstanden konden lopen.

Olympische Spelen Beatbox Coca-Cola gebouw

De Coca-Cola Beatbox.

Op het park was van alles te doen. Zo kon je een 3D film bekijken van de highlights van de Olympische spelen en kon je de opening van de Spelen zien. Ook had Coca-Cola een mooi gebouw neergezet, de Beatbox, waarbij je op een interactieve manier een nummer kon componeren. Door bijvoorbeeld te klappen maakte je de beat voor je nummer en op het einde kon je dat nummer delen met je sociale netwerken.

Olympische Spelen park

Het zat helemaal vol en er stonden zelfs lange rijen om op dat veld binnen te komen!

Het was uiteraard heel druk in het park (op de dag dat wij er waren maar liefst 200000 mensen!!) maar het is zo groot aangelegd dat je er wel normaal kunt lopen en er hing vooral een hele fijne en gezellige sfeer. Toen wij er waren was er onder andere een baanwielrenwedstrijd aan de gang en buiten zaten de heuvels vol met mensen die via een groot scherm dat op het water dobberde naar de wedstrijd keken. De Britten deden het erg goed in die wedstrijd dus elke keer kwam er een muur van gejuich op je af, echt supergaaf!

Olympische Spelen velodrome gebouw

Het prachtige Velodrome.

Olympische Spelen stadion gebouw & Arcelormittal Orbit

De Arcelormittal Orbit (whut?!) samen met het Olympic Stadium.

Olympische Spelen Basketball Court gebouw

Olympic Basketball Court.

Een van mijn favoriete gebouwen is toch wel het velodrome en het grote stadion. In het velodrome vinden de wedstrijden baanwielrennen plaats en dat kun je ook heel goed zien aan het design van het gebouw, het is prachtig! Het grote stadion is ook heel mooi, vooral ‘s avonds laat als het donker is want dan is het mooi verlicht. Dat rode geval wat je links van het stadion ziet staan is het Arcelormittal Orbit wat een soort van uitkijktoren is. In een documentaire heb ik gezien dat het idee was dat het gebouw oneindig is, alle banen zijn met elkaar verbonden.

Olympische Spelen eten

Boerewors!

Olympische Spelen RUN park

RUN? Meer lying down and never standing up again :P

Olympische Spelen park

Er was ook muziek :) Op deze foto een koor van lieve kindertjes die mooi zongen om vervolgens ineens op een hele harde beat allerlei moves te gaan doen, FLABBERGASTED.

Als je even wilde uitrusten van al dat geloop kon je terecht bij de vele stalletjes eten, waar ze zelfs ‘boerewors’ hadden ;) of je ging lekker languit in de zon op een grasveldje liggen. Heerlijk! Ook hadden ze een kleine koepel neergezet waar er regelmatig muziek werd gespeeld.

Nu vraag je je misschien af wat er allemaal met deze gebouwen gaat gebeuren na de Olympische Spelen. Veel van deze gebouwen zullen in gebruik blijven door locals en de flats die gebouwd zijn voor de sporters, die zullen gewoon verkocht worden aan particulieren. Wel grappig, als iemand op de koffie komt heb je een leuk verhaal te vertellen ‘Ja het Britse team heeft hier de Spelen doorgebracht!’ Ook heb ik gehoord dat de mogelijkheid bestaat dat een aantal gebouwen verkocht zullen worden aan Brazilië, waar de volgende Spelen georganiseerd worden.

Manicures geïnspireerd op de Olympische Spelen

Morgen is de ceremonie waarmee de Spelen afgesloten worden. Tijdens de Spelen was er ook veel te doen over de nagels van alle sporters die meededen. Wil je zelf ook in Olympische stijl? Hier een paar manicures om inspiratie van op te doen.

Olympische Spelen nail art

Olympische Spelen Nail art

Olympische Spelen nail art

Als laatste wil ik deze post afsluiten met een heel mooi filmpje. Het is prachtig! :)

Ik vond het echt ontzettend leuk om een keer naar de Olympische Spelen te gaan, zoiets doe je niet zo snel omdat het niet altijd om de hoek is. Ik heb genoten van de mensen, de sfeer en zelfs de drukte vond ik niet zo erg juist omdat iedereen zo vriendelijk en in opperbeste stemming was!

Volgen jullie de Olympische Spelen? Gaan jullie vanavond naar de finale hockey met onze Nederlandse mannen kijken?

 

Share

Reacties

 1. Normaal doen we niks met sport maar tijdens de olympische spelen staat de tv non stop aan thuis, best bizar :P

 2. Wow. Dat filmpje gaf me serieus giga kippenvel en tranen in mijn ogen. Hoe prachtig!

 3. Ik volg eigenlijk alleen het roeien helemaal (mijn eigen sport haha), en de ‘hoge verwachtingen’ dus Kromowidjojo bij zwemmen, Zonderland bij turnen enz. en ik hoor via mijn broer alle andere medailles die Nederland wint :)

 4. Ik kijk elke dag wel naar de Olympische Spelen. De hele dag staat de tv erop. Vandaag heb ik een verjaardag, dus ik weet niet of ik vanavond thuis ben om de hockeywedstrijd te zien. Ik hoop dat ik het op een of andere manier kan zien!

 5. Ik heb ooit Olympia in Griekenland bezocht. Wat een giga verschil heeft de tijd gebracht! Wat leuk om Londen tijdens zo’n big event mee te maken. Toch wel benieuwd wat er met al die gebouwen etc gaat gebeuren, of ze wel echt gebruikt blijven worden. Met EK’s en WK’s zie je ook te vaak dat er niets meer mee gebeurt.

 6. Wat onwijs leuk, die nail art inspiraties zijn ook tof :D

 7. Leuke foto’s zeg! Een geweldig, zonnige dag ook zo te zien, heerlijk!

 8. Wat een gave nagels!! oelala

 9. Gave foto’s leuk dat je hebt gewonnen!

 10. Heel mooi filmpje, ik kreeg bijna tranen in mijn ogen ;)
  En echt supervet dat je dit hebt meegemaakt, lijkt me echt zo tof om daar een keer geweest te zijn!
  En ik geloof inderdaad dat alle sporten in de griekse oudheid naakt werden gedaan, het was dan ook een aangelegenheid enkel voor mannen :p

 11. Wat een leuk verslag met mooie foto’s! Ik kijk elke avond wel even naar de Olympische Spelen. De ene dag wat meer dan de andere dag. Het blijft gewoon leuk om de Nederlanders te volgen. ;)

 12. yea..I have been waiting for these photos for couple of days!!! amazing!! I wish I can go and see with my own eyes!..and the nail arts are amazing too:)

  have a great weekend:)

 13. Super leuk dat je daar heen bent geweest! Ik zit ook veel aan de buis gekluisterd nu de spelen er nog zijn.

 14. Ik kijk heel graag naar de Olympische Spelen, die manicures zijn echt tof!

 15. ik vind OS best leuk om naar te kijken. Gaaf dat je de sfeer hebt meegekregen

 16. Wat een onwijs leuke post en mooie foto’s :) Ik vind de Olympische Spelen super, jammer dat het al weer voorbij is haha! Echt stoer dat je het in het echie heb meegemaakt!

 17. Echt zo tof dat je het mee heb kunnen maken! Die nail-art op het laatste is ook te tof! :D

 18. Leuke foto’s. En wauw, die laatste nagels! Zelf heb ik de OS helemaal niet gevolgd :)
  Alleen soms Hockey gekeken als het hier langs kwam.

 19. Gaaf dat je dat heb mee gemaakt! En die geschiedenis heb ik nooit geweten. toch wel interessant;)

 20. Mooie foto’s, fijn dat je erbij kon zijn. Zelf heb ik de Olympische spelen niet gevolgd en heb ik er eerlijk gezegd niet zoveel mee.

 21. Lijkt me ook echt heel gaaf om er bij te zijn geweest, mooie ervaring ook. Maar verder boeit het me nooit zo haha!

Speak Your Mind

*