Clicky

DIY: Kunst van punaises

Ik ben enthousiast over de DIY waar ik vandaag mee op de proppen kom en ik hoop jullie ook! Zo zie je maar weer dat je van de meest eenvoudige alledaagse dingen best wel gave dingen kunt maken. Ik was overigens niet de enige die daar zo over dacht.. Het linkse doek was een verjaardagscadeautje. Ik ga verder niet uitleggen waarom ik de woorden ‘you me oui’ heb gekozen want ik wil niet het risico lopen dat een heel persoonlijk cadeautje zijn magie verliest ;) Anyways, een paar uur na het geven van dit cadeau aan de desbetreffende persoon had ik ineens verkering. I kid you not. Als dat de kracht van deze DIY niet aantoont weet ik het ook niet meer ;)

De ‘you me oui’ is geïnspireerd op deze en deze pin. In eerste instantie wilde ik plain gouden punaises gebruiken maar na 9 winkels afgestruind te zijn zonder succes koos ik toch voor witte punaises en kwam ik thuis met 5 bakjes à 175 punaises. That is A LOT en ik heb niet eens een prikbord! Don’t worry, je hebt ze niet allemaal nodig. Ik heb voor de komende 5 jaar in ieder geval genoeg punaises ;) Verder heb ik uit de losse hand (zonder te kijken of letters overeen kwamen) de woorden geschreven op een vel papier en deze gebruikt als guidelines. Ik kan soms een beetje ongeduldig zijn en heb niet altijd zin om alles helemaal af te gaan meten. Uiteindelijk heb ik de woorden op het doek ook deels zonder het vel papier gevormd en ik vind het eindresultaat best goed gelukt. Als laatste heb ik nog gouden spraypaint gebruikt want ja, ik dacht ‘let’s do something bold!’. Dat kan echt onwijs verkeerd uitpakken maar ik leef bij het volgende gezegde:

Nothing will stop you being creative so effectively as the fear of making a mistake – John Cleese

Omdat ik het stukje ‘kunst’ niet voor mijn blog heb gemaakt maar de uitkomst toch wel erg leuk vond heb ik voor jullie er nog eentje geproduceerd en er een DIY tutorial van gemaakt. Genoeg gebrabbel dus, let’s start!

Benodigdheden:

 Stappen:

 1. Schilder je canvas met een kleurtje dat jij leuk vindt staan. Ik heb voor donkerblauw gekozen omdat ik de Eiffeltoren bij nacht wilde maken.
 2. Teken een outline van je onderwerp zodat je weet waar de punaises moeten komen en leg deze over je beschilderde doek heen wanneer de verf gedroogd is. Je kunt het uit de losse hand tekenen maar ook overtrekken van een andere afbeelding. Het is niet nodig om je tekening vast te plakken want je bevestigt hem al met de punaises.
 3. Vul je outline op. Als het ware plaats je elke nieuwe punaise weer over de vorige punaise en zo bouw je de Eiffeltoren op. Denk maar zo, de Eiffeltoren hebben ze ook niet van boven naar beneden gebouwd ;)
 4. Zo, ik heb hem hier opgevuld en de grote gedeeltes van het papier wat ik niet gebruikt heb eraf gescheurd zodat ik een beetje een indruk krijg van de vorm.
 5. Verwijder het papier en de punaises. Zoals je ziet heb je nu een tekening van gaatjes waar je de punaises door het doek heen hebt geprikt. Dit gebruik je om te weten waar je punaises uiteindelijk moeten komen.
 6. Nu kun je het doek op een nette manier volprikken. Plaats de punaises over elkaar heen op de plekken van de gaatjes. Ik heb de horizontale balken van de Eiffeltoren over de andere punaises geplaatst zodat ze extra nadruk krijgen en niet rommelig over en onder elkaar liggen.
 7. Om je punaises niet kwijt te raken of jezelf te verwonden kun je de achterkant aftapen. Je kunt dit ook doen voordat je de punaises er opnieuw in gaat prikken zodat ze extra houvast hebben.
 8. Schilder wat sterretjes of wolkjes of wat jij ook wilt op je doek.
 9. Ik heb als extraatje de zijkanten van het doek bekleed met gele en blauwe punaises. Op sommige stukken is het moeilijk om de punaises met je handen er doorheen te prikken dus daar kun je het beste een hamer voor gebruiken. Pas wel op voor je vingers! Ik ben niet aansprakelijk voor verwondingen ;)

Tips:

 • Ik heb een doek van 24×30 gebruikt, groot genoeg voor een a4. Handig als je bijvoorbeeld een afbeelding van internet wilt gebruiken, deze print je dan gewoon op een a4tje uit.
 • In plaats van een vel papier kun je ook transfer papier gebruiken. Dit kun je onder andere vinden bij de naaiafdeling van de Hema. Zo hoef je de punaises ook niet eerst eruit te halen en opnieuw vast te prikken want je scheurt dan het papier er van onder uit.
 • Leuk is om voor sterren kleine diamanten te gebruiken. Ik had die helaas niet in huis dus ik heb het met gele verf gedaan.
 • Als je dit soort DIY’s leuk vind, volg dan vooral mijn pinboard op Pinterest.
 • Als je vragen hebt, stel ze dan bij de comments!

Ik ben er nog niet uit of de Eiffeltoren ook mee gaat naar mijn vriend (haha ik vind het zo raar om ‘mijn vriend’ te zeggen, dat is vast de prilheid speaking). Ik vind de Eiffeltoren in zijn eentje zo eenzaam staan op mijn kast dus de vraag is, maak ik nog een ‘you me oui’ of laat ik het bij deze en ga ik gewoon mijn collectie uitbreiden met andere punaise kunst.. hmm. Something to think about!

Bisous!
Share

Reacties

 1. Superleuke diy! En gefeliciteerd met de liefde!

 2. Wat een geweldige DIY!!! Echt zo leuk. Ik heb deze post gelijk geliked op bloglovin’ en het liefst fiets ik nu naar de winkel om inkopen te doen. De winkels hier zijn alleen op zondag dicht. Beetje jammer. Maar dit wil ik zeker ook een keer gaan doen!

  • yourdailyintake zegt:

   Laat me vooral zien wat het eindresultaat is geworden! :D Lijkt me super om te zien!

 3. Echt een DIY voor een regenachige zondag. Super leuk, vooral “you me oui’!

  • yourdailyintake zegt:

   Ja daar kun je je inderdaad wel even mee bezig houden op een regenachtige zondag ;) Ik was er ook wel even mee bezig!

 4. Wat een geweldige DIY post! Ik vind de creaties meesterlijk geworden! Ik kan me voorstellen dat de beau mec in kwestie ervan onder de indruk was en smolt! Die woorden zeggen echt genoeg en zo op dat canvas.. kun hij er echt niet meer omheen..C’est l’amour… toujours! Geniet er lekker van zou ik zeggen!! Bisous!!

  • yourdailyintake zegt:

   Merci cherie!
   De Eiffeltoren gaat ook met hem mee, die vond mijn beau ook leuk ;)

 5. Aaaah, dit is dus die leuke Parijs DIY! Hij is echt leuk geworden. Zo een simpel, en sweet schilderijtje. Je zou niet zeggen dat he van een DIY is gemaakt. En met die you me oui schilderij ernaast op je nachtkastje staat het echt leuk. Deze tip ga ik onthouden. Merci. :D

 6. Super leuk!!!
  Enne, gefeliciteerd met je liefde. Leuk!!!

 7. OMG, amazing! J’adore!
  En mocht ‘ie ‘t ooit uitmaken dan sla je ‘m gewoon met de achterkant van zo’n schilderijtje! Juste une petite idée… ;)

  • yourdailyintake zegt:

   HAHAHA, dat zal extra pijn doen omdat het idee van jou komt ;)

   Lief, je bent gewaarschuwd!

   • Dit is nog een van mijn lievere ideeën hoor… :D

    • yourdailyintake zegt:

     Ik vraag me af wat hij jou heeft aangedaan dat je die ideeën überhaupt krijgt ;) haha
     Hij heeft het gelezen overigens en ik hoorde de angst in zijn stem! :P

 8. Aww super leuke post en DIY! Die you, me, oui is echt geweldig!

 9. Wat een leuke DIY!! Zeker leuk om dit cadeau te geven aan iemand, want persoonlijker kan bijna niet dan dat je iets zelfgemaakt hebt. Zelf vind ik een korte maar sterke tekst wel heel leuk om erop te zetten zoals jij hebt gedaan bij je You, Me, Oui schilderij.

  • yourdailyintake zegt:

   Thanks! Ik heb al een nieuwe ‘sterke’ tekst in gedachten voor het volgende doek! :D

 10. Wat een leuke DIY. Ook erg mooi om cadeau te doen inderdaad

 11. Lijkt me leuk om ook eens te maken!

 12. Wat ontzettend gaaf gedaan

 13. Hahah wat een grappige DIY!

 14. Wow, wat gaaf! Dit ziet er heel leuk uit, ook leuk om als persoonlijk cadeau te geven!

 15. Is toch leuk: mijn vriend! :D

  En leuke post ook!

 16. Wauw, wat een geweldige DIY! Heel simpel, maar het geeft echt een leuk effect (:

  • yourdailyintake zegt:

   Merci beaucoup!
   En ja, ik houd van DIY’s die met eenvoudige items te maken zijn :D

 17. Wat een leuk idee, ik zou daar niet opgekomen zijn :D

 18. dat is echt zo leuk zeg! Je hebt me op een idee gebracht haha! :D Misschien maar iets gaan maken voor mijn zusje’s verjaardag :’).

 19. Ah how cute, a boyfriend! :D Ik vind je DIY.. mind-blowing! Hij is nog leuker dan dat ik verwachtte, gorgeous gemaakt, zo heerlijk creatiedf! Zo, heb je meteen gevolgd op Pinterest. ^^

  • yourdailyintake zegt:

   Aww, merci cherie! En ja ik zag het, heb je gelijk terug gevolgd uiteraard ;)

 20. Hahaha, wat creatief. Erg leuk.
  Liefs, xxx

 21. Met zo’n orgineel en leuk cadeau ga ik er van uit dat het nog steeds goed zit tussen jullie?!

  Maar wat cool! Creatief met punaises, iets om te onthouden!

 22. Dankjewel voor je reactie! En wat een mooie blog heb je!

  Liefs

 23. Super origineel, leuk voor op mijn kamer. Ik ga eens eventjes op zoek naar die punaises

 24. Wat een geweldige DIY! Echt heel erg origineel en leuk!! Wat zijn de canvasdoeken ook mooi geworden. Ben helemaal verliefd op de eifeltoren! Erg inspirerend! Ik ga vandaag ook op punaisejacht.

 25. Wat een leuk idee!

 26. Wat een leuk idee zeg :D

 27. Dit vind ik echt een super leuk idee!

 28. Heel leuk, denk dat ik dit ook eens ga maken :)

 29. De Eiffeltoren is echt heel leuk! Tof gemaakt!

 30. Wat een leuke ideeën heb jij toch !!

 31. trui zegt:

  Wat leuk idee zeg, ik ga morgen gelijk ook zoiets maken, maar ik heb een andere vraag hoe heb jij je aangemeld voor pinterest want blijkbaar moet iemand je uitnodigen
  liefs

 32. Heel mooi gemaakt! Ik ben dol op Frankrijk en alles wat daarmee te maken heeft.

 33. Leuke diy!! Super leuk gedaan!!!

 34. Leuke DIY! Ik heb ook pinterest en ik volg je, volg je mij ook?

 35. wat geweldig DIY

 36. Super leuk en origineel! :D
  xx Elize

 37. Heel leuk :D Ik heb laatst voor een schoolproject een halve bol vol geplakt met punaises. De punten staken wel naar buiten. Waren er wel 2000 maar ik wel gaaf geworden. Als je het interresant vind staat in de volgende link een plaatje van die bol: http://renatepirate.nl/wdka/3d/
  Groetjes, Renate

  • yourdailyintake zegt:

   2000?? Dat is veel haha. Het lijken er wel veel meer maar het ziet er prachtig uit!
   Volgens mij is dat in Rotterdam toch?
   Ben wel benieuwd waar jullie die gouden punaises vandaan hebben getoverd, ik kon ze nergens vinden!

 38. Wat een leuk idee!

 39. I LOVE this! Your blog is so cute!

 40. Hoe leuk! Ik heb hier toevallig nog een canvas liggen, dit ga ik zeker eens uitproberen 1 van de dagen!

  xx Liefs

 41. Superleuk !! Ik krijg meteen zin om ook zoiets te maken :-)

Speak Your Mind

*