Clicky

Open haard

Ik ben opgegroeid met een open haard in de woonkamer. Ik kan me nog de avondjes voor de open haard herinneren, met het rood zwart geblokte plaid en een kop warme thee en een stuk chocolade. Of de avonden dat ik mijn schoen met worteltjes en tekening van Sinterklaas op witte knol voor de open haard zette in de hoop dat er de volgende ochtend een klein cadeautje in zou zitten. Ik heb zelfs als kind zijnde ooit eens gedacht dat ik een voetstap van Zwarte Piet in de open haard zag staan. En ik maar volhouden dat het echt zo was, wist ik veel!

Ik heb er goede herinneringen aan en wil later in mijn huis zeker een open haard hebben. Ik heb al allerlei ideeën voor de aankleding terwijl ik nog helemaal niet weet hoe hij eruit gaat zien! Het liefste heb ik er een in een romantische stijl en dan wit geschilderd en het zou helemaal tof zijn als ik er een vuurtje in kan maken maar hij mag ook opgevuld zijn met houtblokken of boeken (ik ben niet zo veeleisend hoor ;) ). Het mag dan nog geen tijd zijn om de open haard aan te steken (al weet je het met dit Nederlandse weer nooit ;) ) maar een open haard kan ook hartstikke leuk zijn als er geen vuurtje in knettert, kijk maar mee!

Hebben jullie een open haard? Of willen jullie er ooit eentje?

bronnen: 1 / 2 / 3 / ? / 5 / 6 / 7 / 8 / ?

Share

Reacties

 1. Ik vind een openhaard wel erg mooi. Het heeft iets bijzonders. Alleen wat ik zelf vroeger altijd had, ik snapte nooit hoe zwarte piet bij ons naar binnen kwam. Vertelde mijn vader dat hij de sleutel van alle huizen had, hahaha!

 2. Wij hebben er nooit een gehad, maar ik vind ze zo knus! Het liefst heb ik er later ook een in mijn huis pronken :)

 3. Ik wou dat ik er één had! Ziet er altijd zo mooi uit in de kamer.

 4. Wij hadden thuis ook een open haard. Inderdaad zoveel leuke herinneringen aan! Vooral de witte versie is mooi. Wij hadden zo’n ouderwetse bruine. Dat is toch iets minder…

 5. Wat grappig met die boeken erin!

 6. Desiré zegt:

  Ik heb zelf geen open haard en zou er ook geen willen. In ieder geval geen echte met houtsblokken enzo. Bij ons thuis hebben ze er namelijk wel een en nooit aan haha, in het begin wel af en toe maar het is zo’n gedoe met die houtsblokken en ik vind het eerlijk gezegd ook niet zo lekker ruiken. Ik vind het ook niet echt handig in een woonkamer omdat je dan vaak met een indeling zit waar je niet veel mee kunt schuiven. Wat misschien nog wel leuk is is een aparte hoek met een open haard, waar je een mooi kleed voor kan leggen en een luie stoel ofzo. Maar ik zou het in ieder geval niet in de tv hoek willen hebben, veel te lastig voor mij ;)

  • yourdailyintake zegt:

   Boeken zijn ook erg leuk in plaats van houtblokken! En je hoeft ze niet aan te steken, als je niet wilt ;P Boeken kan je beter lezen.
   Je hebt wel gelijk wat betreft de indeling van de woonkamer, gelukkig zit die van ons in een hoek :)

 7. Wij hebben een open haard, maar dan een waar geen vuurtje in knettert :) Ik zou er nog wel graag een keer een haard in willen zetten want het is inderdaad wel super gezellig!

 8. Wij hadden er eentje, t was een hele oude en we wisten niet zo goed wat we ermee moesten…t was ook niet zo’n mooie als op bovenstaande plaatjes :D Ik zou er wel graag een willen uitzoeken!

 9. Ik vind het er altijd zo gaaf uitzien als mensen een open haard hebben! lijkt me zo heerlijk om er in de winter maanden voor te zitten!

 10. dat vind ik altijd zo mooi als mensen dat hebben in hun huis! Trouwens volgens mij zag ik jou op beautylab.nl staan! Met je naturel night look of het moest iemand anders zijn hihi

  • yourdailyintake zegt:

   Ja klopt! Dat was ik haha.
   Ik hoorde via Twitter dat ik een van de winnaressen was. Superleuk!

 11. Een openhaard hebben we thuis niet, maar die komt later zeker in mijn huisje, of het nu een echte is of niet! ;)

 12. Waar ik vroeger woonde hadden we een open haard. Was inderdaag héél gezellig tijdens de koude winterdagen! Mooie collectie foto’s! Moest ik ooit een haard hebben zou zo eentje wel prachtig staan!

 13. Ik wil ook graag een open haard, we hebben er hier thus ook eentje en dat maakt het zo gezellig in de winter!

  By the way: PROFICIAT!

 14. ik heb een schouw/ open haard ding in mijn slaapkamer.. ik doe er eigenlijk niks mee! mooie foto’s voor inspiratie dus! ;-) ..

  Meiske. Ik ben nog steeds jaloerss op jou site haha! Ik heb nog vele vragen en hoop dat ik bij je terecht kan! haha
  -x-

 15. Mijn ouders hebben ook een open haard, waar ik ook ben opgegroeid. Als ik een huis ga kopen, moet er ook zeker eentje in. Zo gezellig!

 16. Ziet er leuk uit!

 17. Prachtig! De laatste spreekt mij het meeste aan :-)

 18. Ja! Ik heb er een, nou ja een schouw er zit geen haard meer in!

 19. Wauw, wat een leuke foto’s!

 20. Witte knol, geniaal. xD Ja, wij hebben ook een open haard! Je schoen er voor zetten, maar ook met kerstmis, als het dan koud was… grmbl, dan was het zo sfeervol, vooral in de decembermaand! Heerlijk! Zelf wil ik het later op zich ook wel, maar ook weer niet, die houtspinnen die dan soms meekomen.. of nouja.. je moet dan dat hok in waar het ligt.. en ja.. nee.. no.. terrible. xD

  • yourdailyintake zegt:

   Haha, arme meid. Gewoon elke keer als je de open haard aan wilt van te voren even het bos in trekken en met de bijl (?) aan de slag ;)

 21. wow..pretty pretty…I love seeing interior design!! and I love to interious design for my house and my cats!!! The yellow mantel for the fireplace is awesome!!!..and crazy!!..lol

  EDGYMIX New Post-Argentina

 22. Erg leuke post, ziet er heel gaaf uit.

  Liefs, xo

 23. Mijn moeder is wil altijd nog een openhaard thuis maar omdat dat niet past moeten we het maar doen met het kacheltje :)

 24. Ik heb een ‘nep’ open haard waar ik gel-potjes in kan zetten! Erg sfeervol voor in de winter! :) Vroeger hadden we thuis ook een echte open haard waar m’n vader grote houtblokken in gooide! Gezelligheid ten top!

 25. Ik heb er vroeger eentje gehad,
  echt zon gezellig sfeertje heeft het,
  vooral bij kerst enzo! Wil er later als ik een gezin
  heb ook zeker eentje!

  XOX
  http://www.Jazzybelleslife.com
  JazzyBelle <3!

 26. Hihi, wij hebben helaas geen openhaard! Later zou ik er zeker eentje willen hebben, geeft zoon knus gevoel en het ruikt lekker :)

 27. Ik vind ze wel leuk. Heb er geen, maar misschien ooit!

 28. Ik vind het zelf ophaarden altijd wel een gezellig sfeertje geven. Maar we hebben er geen.. Maar m’n ouders zijn van plan om binnenkort er wel een te gaan aanschaffen :)

 29. Ik ben er ook mee opgegroeid en zou er nu ook zoooo graag eentje willen! Heerlijk en zo gezellig!

 30. Een openhaard is zo ontzettend knus en maakt een huis vaak sfeervol. Ik snap liefdes voor een openhaard helemaal;)! FIjne post.

 31. Een openhaard ziet er zo gezellig uit,
  wij hebben er ook een en gebruiken die in de winter
  dagelijks, we kunnen er niet meer zonder.

  Heel leuk artikel!

  Liefs, Romy

 32. Ja wij hebben thuis ook een haard. Wel een die brand op gas, maar geeft net zoveel warmte:) ik vind het echt heerlijk in de winter!

 33. Ik heb er nooit een gehad, maar vind ze waanzinnig. Ze geven niet alleen letterlijk warmte, maar ook een hele warme, knusse sfeer.

  • yourdailyintake zegt:

   Precies, en je hoeft ze eigenlijk niet eens aan te steken, door middel van het aankleden van de haard krijgt de kamer ook al gauw een knusse sfeer :)

 34. Ik vind een open haard echt AMAZING! zelf hebben we er geen thuis bij mijn vader (ouderlijk huis), en op het appartement waar ik woon.. een openhaard zou nogal raar zijn haha, maar als ik later ooit ga bouwen komt er een openhaard zeker weten!

 35. door een openhaard krijgt de huiskamer altijd iets huiselijks en knus. Wij hebben altijd een gas openhaard met een glasplaat.

 36. Ik heb zelf een shouw in huis en hier willen we een sierhaard op plaatsen :)

 37. Ik heb niet zo veel met open haarden. Soms als ik op Funda snuffel lijken ze me eigenlijk onhandig (heb een ondeugende nieuwsgierige kat). Maar die gele en #6 hebben me overtuigd!

 38. Wij hebben thuis ook een open haard en het staat inderdaad heel mooi! En het is ook nog eens fijn wanneer het heel koud is!

 39. Ja een open haard! Dat hadden wij vroeger ook, nu hebben we zo’n nepperd die op gas werkt ;)

 40. Lijkt me zo gezellig zo’n openhaard!

Speak Your Mind

*